OKÇULUK MÜSABAKASINA GİDERKEN YANIMIZDA OLMASI GEREKENLER

OKÇULUK MÜSABAKASINA GİDERKEN YANIMIZDA OLMASI GEREKENLER

Fark etmez! İster yerel, ister ulusal, isterse uluslar arası okçuluk müsabakası olsun. Okçuluk  müsabakasına katılabilmek için her zaman yanımızda birinci öncelikle bulundurmamız gereken bazı şeyler var.

1.KİMLİK

Ne tür müsabakaya gidersek gidelim, istediğimiz kadar okçuluk camiasında tanınmış olalım, kimlik diğer adıyla nüfus cüzdanı olmadan müsabakaya kayıt yaptırmamız mümkün değildir.Özellikle 15 yaşına girmiş her sporcunun kimliğinde kesinlikle fotoğraf olmalı ve kimliğimiz yıpranmış olmamalı.Müsabaka boyunca hiçbir şekilde yanımızdan ayırmamalıyız.

2.LİSANS

Her okçuluk kursu sporcusuna resmi bir boyut kazandırabilmesi için sporcu lisansı çıkartmalı.

Sporcu lisansı ilk defa çıkartanlar için;

2 adet vesikalık fotoğraf

1 kimlik fotokopisi

1 adet aile hekiminden “okçuluk sporu yapmasına engeli yoktur” ibareli rapor.

1 adet okçuluk kursu tarafından düzenlenecek olan tescil fişiyle birlikte, her ilin gençlik ve spor il müdürlüklerine başvurarak sporcu lisansı çıkartılır.

Her lisansın bir numarası olur.Örneğin “27-33-00001” bu lisans numarası her sporcuya 1 defa tanımlanır ve sonsuza kadar sporcuya ait sporcu kimlik numarası olarak kullanılır.Lisanslar her yılın 1 Temmuzundan itibaren yeniden yenilenir.Yeniden yenilenirken 1 adet vesikalık fotoğraf ve 1 adet aile hekimi raporu gerekir.

Lisansı güncel olmayan sporcuların gittikleri okçuluk müsabakalarında yarışmaya katılması imkânsızdır. Bu sebepten müsabakaya giderken güncel bir sporcu lisansı her zaman yanımızda bulunmalı.

Not: Sporcunun lisansı çıkartıldıktan sonra okçuluk kursu tarafından Türkiye Okçuluk Federasyonuna online olarak sporcu kayıt işlemleri yapılmalıdır.

3.OKÇULUK MALZEMESİ

Okçuluk müsabakasına giderken yanımızda olmazsa olmazımız okçuluk malzememizdir.Müsabakaya kayıt yaptırdıktan sonra resmi antrenmana dahil olunur ve bu resmi antrenman esnasında hakemler tarafından okçuluk malzemelerinin tüm özellikleri kontrol edilir. Herhangi bir eksiklik varsa bunun giderilmesi istenilir. Eksik bir malzemeyle müsabakaya katılmak mümkün değildir.

Not: Müsabaka öncesi sporcunun ekipmanında bir eksiklik varsa gitmiş olduğu okçuluk kursu antrenörlerine bunu bildirmelidir.

Not:2 Yanımızda mutlaka kalem ve hedef kağıdı olsun.

 

4. FORMA

Her okçu “Türkiye Okçuluk Federasyonu” tarafından belirlenen forma usulüne uymak zorundadır. Beyaz bir forma tasarımı olmalı ve  spor ayakkabısı giyilmesi şarttır. Formada Türk Bayrağı logosu olmayacak. Çünkü Türk Bayrağı logosu sadece milli sporcularda olur.

5.MÜSABAKA KATILIM ÜCRETİ

Her bir müsabakaya katılım için ödenecek ücret 100 Liradır. Ancak Müsabakaya online olarak önceden kayıt yaptırmayan kulüplerin ödemesi gereken ücret sporcu başına 200 liradır.Kısaca 100 lira geç katılım cezası ödenmektedir.

5.ONLİNE KAYIT

Her kulüp hangi kategoride okçuluk müsabakasına katılacaksa bunu il temsilcisine bildirmek zorundadır. İl temsilcileri online sistem üzerinden kendilerine verilen şifreyle birlikte sporcuyu yarışmaya katılacak diye kayıt eder. Ancak müsabakaya kayıt yaptırıpta gitmeyen sporcu 200 lira ceza ödemek zorundadır.Bu ceza ücretini ödemeyen sporcu bir daha okçuluk müsabakalarına alınmaz.

6.KAFİLE LİSTESİ

Müsabakaya gitmek için kulüp başkanları tarafından gençlik ve spor il müdürlüğüne başvuru yapılarak kafile bildirilir. Gençlik ve spor il müdürlüğü tarafından onaylanan kafile listesi ve diğer alınan gerekli evraklar müsabaka alanında kayıt yaptırılırken hakemlere verilir. Eğer kafile listesi yoksa maalesef yarışmaya katılmak imkânsızdır.

 

Mehmet Turgut KARACAN
Gaziantep Okçuluk Kulübü
0507 384 8287

                                                   www.gaziantepokculukkursu.com

Gaziantep Okçuluk Kulübü
Gaziantep Okçuluk Kulübü
Yaklaşık 1 saat içerisinde cevap verebilir.
Gaziantep Okçuluk Kulübü
Merhaba, Size nasıl yardımcı olabilirim?
20:41